fbpx
Aanmelden schooljaar 2023-2024
 

Informatie over de school

Voor de sporters

Wist je dat beweging goed is voor de hersenen? Je slaapt lekkerder, vermindert stress en verbetert je geheugen! Maar dat is niet de enige reden dat we programma’s als de sportklas, dansklas en highschool hebben geïntroduceerd. Beweging is ook gewoon heel leuk! Vind jij dat ook? Dan is de sportklas echt iets voor jou. Kerem zal je hier alles over vertellen. Ook hebben we de dansklas, waar Lieve je meer informatie over geeft. Sommige van onze leerlingen beoefenen een sport op hoog niveau! Voor hen is er het highschoolprogramma. De agenda van Tessa en Rania zit zó vol met turntrainingen dat het Highschool programma echt een uitkomst voor hen is. Sportklascoördinator meneer Du Prie vertelt over de diverse programma’s vanuit een meer overkoepelende blik.

Extra sporten op het Leonardo

Houd je van bewegen? Dan kun je bij ons voor iets extra’s kiezen! Dat hoeft natuurlijk niet. Maar als je ervoor kiest, dan hebben we een sportaanbod op 3 niveaus.

Hoe ziet ons sportaanbod eruit?

Sport- en dansklas

Naast de reguliere lessen bewegingsonderwijs bieden we iedere week drie uur extra sport- of dansles. Het doel van deze klassen is kennis maken met verschillende sporten of dansstijlen.

Voor deze lessen gaan we meestal naar een locatie buiten school, om kennis te maken met verschillende sporten zoals snowboarden, tennis, judo, golf en zwemmen. Kies je voor dans, dan krijg je les in verschillende dansvormen: van streetdance tot musicaldance en van jazz-ballet tot klassiek ballet. De danslessen worden gegeven in theater Ins Blau.

Highschool

Voor leerlingen die aanleg hebben voor een bepaalde sport en lid zijn van een sportvereniging bestaat het Highschoolprogramma. Twee keer per week krijg je onder schooltijd training in jouw sport van een van onze gespecialiseerde trainers. Het Leonardo College heeft Highschoolprogramma’s voor de sporten basketbal, hockey, korfbal, tennis, turnen, voetbal en zwemmen. Beoefen jij een andere sport op hoog niveau? Dan bekijken wij op verzoek de mogelijkheden voor een individueel programma.

Ervaar het zelf!

Wil jij een keer meemaken hoe zo’n Highschoolles eruit ziet?
Schrijf je dan in voor de Highschool Experience op 7 december of 8 februari!

Ook is er een (online) voorlichtingsavond op 1 februari. Maak kennis met de trainer en het programma van de Highschool.

Topsport Talent

Het Leonardo College is een van de dertig Topsport Talentscholen in Nederland. Topsport Talentleerlingen hebben een buitengewoon talent in een sport. Dat talent is erkend door de betreffende sportbond, geregistreerd bij het NOC*NSF en leidt tot het verkrijgen van een speciale status.

Elke sportbond heeft zijn eigen criteria waar sporttalenten aan moeten voldoen om een topsport- of beloftestatus te verkrijgen. Na toekenning van de status door de sportbond kun je gebruik maken van onze Topsport Talentfaciliteiten, zoals onze fitnessruimte, training onder schooltijd, roosteraanpassingen, een eigen studieruimte en ondersteuning van een personal coach. Ook kun je denken aan vrijstelling van bepaalde lessen, uitstel van toetsen of het eindexamen in twee jaar doen. Op die manier kunnen topsport en school zo goed mogelijk worden gecombineerd.

Naast individuele trajecten bieden wij voor tafeltennis en waterpolo trainingen aan via een Regionaal Trainingscentrum (RTC). Voor basketbal en rugby trainen leerlingen bij de gelijknamige Academies.

Meer weten? Bezoek de (online) voorlichtingsavond op 1 februari.
Op de voorlichtingsavond wordt uitgebreid in gegaan op de begeleiding van topsporters op school met de daar bijhorende faciliteiten.

Informatie over
de school

Reisverhalen van
onze leerlingen