fbpx
Aanmelden schooljaar 2023-2024
 

Informatie over de school

Coaching en begeleiding

Onze docenten mevrouw Van Dam, meneer Van Dijk en mevrouw Van der Neut leggen je alles uit op het gebied van Coaching en Begeleiding. Ze hebben ieder hun eigen vakgebied. Mevrouw Van Dam is zorgcoördinator en zorgt ervoor dat jij, als het nodig is, de begeleiding krijgt die bij jou past. Meneer Van Dijk kan je alles vertellen over begeleiding op persoonlijk niveau. En mevrouw Van der Neut is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met bijvoorbeeld dyslexie. Je kunt natuurlijk altijd bij een van deze experts terecht. Wekelijkse momenten kunnen worden ingelast om je te helpen met welke uitdaging dan ook. Of het nu gaat over groei, welzijn, leren, ruimte voor je talenten of doelen stellen, het Leonardo College coacht je er doorheen!

Coaching en begeleiding op het Leonardo

LEO: ‘Als coach houd ik graag iedereen bij elkaar. Samen kun je meer dan alleen! En als het toch even niet helemaal lukt, geef ik je een extra peptalk of steunles. Of ik help je plannen met een handige studieplanner.’

Op het Leonardo helpen we je graag een beetje extra als dat nodig is, want ook leren kun je trainen!

Bij wie kun je terecht voor ondersteuning?

De mentor

De mentor is voor jou het eerste aanspreekpunt. Hij houdt het overzicht over hoe het met jou gaat. Dit gaat over je resultaten, je ontwikkeling, maar ook of je lekker in je vel zit. De mentor leert je hoe je een planning kunt maken van je huiswerk en zorgt ervoor dat iedereen in de klas zich prettig voelt. Twee keer in de week heb je mentorles. Daarnaast geeft jouw mentor ook nog les in een vak.

Zorgcoördinator

Soms heb je nét een beetje extra nodig. De zorgcoördinator is de spil van de school met betrekking tot leerlingbegeleiding. Zij adviseert docenten en mentoren bij de begeleiding van leerlingen, die extra ondersteuning nodig hebben. Ook zorgt zij ervoor dat jij, als het nodig is, de begeleiding krijgt die bij jou past.

Welke extra’s zijn er?

Steunles

Als je moeite hebt met een bepaald vak, kun je aangemeld worden voor een steunles. In een klein groepje helpt een docent je een aantal weken met extra uitleg en oefening. Deze steunlessen worden iedere dinsdag op het zesde uur gegeven door vakdocenten.

Dyslexiecoach

Als je een officiële dyslexieverklaring hebt, kun je gebruik maken van allerlei faciliteiten. De dyslexiecoach begeleidt leerlingen individueel en in kleine groepjes. Je kunt met haar bespreken waar je moeite mee hebt en ze brengt samen met jou in kaart welke faciliteiten je nodig hebt (zoals extra tijd en gebruik van laptop of Kurzweil).

Faalangstcoach

Voor sommige leerlingen kan de prestatiedruk bij toetsen en de angst bij het houden van presentaties het resultaat negatief beïnvloeden. De faalangstcoaches spreken leerlingen individueel en geven training aan geselecteerde leerlingen in de brugklas. In de examenklassen is er een examentraining.

Coaching

Voor specifiekere problemen op het gebied van motivatie en/of studievaardigheden biedt het Leonardo College coaching. De coaching is individueel of in een kleine groep en wordt gegeven door hierin gespecialiseerde docenten.

Rotonde

Leerlingen met een lichte ondersteuningsbehoefte kunnen kortdurend geholpen worden door een leerlingbegeleider vanuit de Rotonde. De Rotonde is een interne voorziening voor begeleiding van een aantal weken met in- en uitstroom van leerlingen. De begeleiding is o.a. gericht op plannen, organiseren, motivatie en werkhouding. Deze begeleiding is altijd één-op-één.

Interne leerlingbegeleider en Passend onderwijs

Voor leerlingen voor wie meer ondersteuning nodig is dan regulier gegeven kan worden, kan de interne leerlingbegeleider ingezet worden. Er wordt een OPP (ontwikkelingsperspectief) opgesteld en er is regelmatig contact met de leerling, mentor, docenten en ouders. De leerlingbegeleider werkt nauw samen met en wordt ondersteund door de begeleiders passend onderwijs. Deze BPO-ers van de Ambulante Educatieve Dienst (AED) ondersteunen de school bij de begeleiding van leerlingen die binnen het Passend Onderwijs vallen. De begeleiding kan kortdurend of langdurend zijn.

Informatie over
de school

Reisverhalen van
onze leerlingen